ΒΕΡΟΙΑ posted by

Αντώνης Μαρκούλης: “Συμβόλαιο τιμής με τους δημότες για το νοικοκύρεμα του δήμου Βέροιας”

Αντώνης Μαρκούλης: “Συμβόλαιο τιμής με τους δημότες για το νοικοκύρεμα του δήμου Βέροιας”

Σε μια ιδιαίτερα πολυπληθή συγκέντρωση για τα δεδομένα της Βέροιας, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Αιγές Μέλαθρον”, ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Αντώνης Μαρκούλης, επικεφαλής του συνδυασμού ‘Προτεραιότητα στον Πολίτη’ (που μεταξύ άλλων υποστηρίζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Ελληνική Ορμή και άλλες κινήσεις). Κεντρικό θέμα της ομιλίας ήταν η παρουσίαση των βασικών θέσεων και αρχών του συνδυασμού και τα κεντρικά σημεία του προγράμματος των έργων για τον δήμο Βέροιας. Έγινε επίσης και παρουσίαση ονομάτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

“Η συγκλονιστική σας παρουσία αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την μέχρι τώρα πορεία μας. Σήμερα από την Βέροια, από την καρδιά της Μακεδονίας από τη Βεργίνα στέλνουμε μήνυμα νίκης” υπογράμμισε ο Αντώνης Μαρκούλης ξεκινώντας την ομιλία του και αμέσως έσπευσε να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή της Βέροιας για έλλειψη έργου και έλλειψη διαφάνειας, τονίζοντας: “Δυστυχώς, όχι μόνον εξαιτίας των γενικότερων οικονομικών συνθηκών, αλλά κυρίως και από την αδράνεια και τις αστοχίες των τοπικών αρχόντων, βρίσκεται ο Δήμος μας στην προπεριγραφείσα απογοητευτική στασιμότητα, αν όχι οπισθοδρόμηση”.

Σε σχέση με τους στόχους του ίδιου και του συνδυασμού του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου της Βέροιας, προκειμένου να ενισχυθεί η προοπτική αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης και ανάδειξης στο Δήμο μίας νέας δημοτικής αρχής, φιλολαϊκής και όχι υποταγμένης στη δήθεν μοιρολατρική συμπόρευση με τους κανόνες της δήθεν σύγχρονης οικονομίας. Δεν υποσχόμαστε πράγματα ανέφικτα, όπως ακόμη και σήμερα κάνουν ορισμένοι εκ των συνυποψήφιων μας, ούτε προσλήψεις και διορισμούς στον Δήμο, ούτε μοιράζοντας ελπίδα σε αναξιοπαθούντες και καθρεφτάκια σε αφελείς”.

“Σε ό,τι αφορά τη δική μας δημοτική κίνηση, θέλω να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε την ίδια θεώρηση με άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα, που βλέπουν το Δήμο ως έναν πολιτιστικό σύλλογο που περιμένει την κρατική χρηματοδότηση για να διανείμει τα κονδύλια απλά και μόνο, αλλά ως αμιγώς πολιτικό φορέα που ασκεί πολιτική τηρουμένων των αναλογιών στον τόπο ευθύνης, που έχει άποψη για τα θέματα μείζονος σημασίας, που ασταμάτητα διεκδικεί και που σχεδιάζει τα «μεγάλα» για τις επόμενες δεκαετίες… Τίποτε μεγάλο και άξιο λόγου δεν πρόκειται να γίνει αν δεν ξεκινήσει”.

“Είμαστε ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός που περιλαμβάνει στις τάξεις του συνδημότες διαφορετικών πολιτικών διαδρομών και προτιμήσεων με συνεκτικό κρίκο την αγάπη μας και συνάμα την ανησυχία μας για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Έτσι έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή μιας άλλης ακηδεμόνευτης αυτοδιοικητικής πολιτικής με επίκεντρο τον πολίτη και βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό την αντίθεση στις αντιλαϊκές πολιτικές, με διεκδίκηση των δικαίων του τόπου μας”

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αναφερόμενος στα βασικά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού του για τον δήμο Βέροιας ο Αντώνης Μαρκούλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη συμμετοχική Δημοκρατία με στόχο ο Δήμος να αποτελέσει μία μεγάλη ομπρέλα προάσπισης και διεκδίκησης των δίκαιων λαϊκών αιτημάτων. Στη συνεργασία με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς του Δήμου και με τον δημότη. Στη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων, με ενεργοποίηση των δημοψηφισμάτων αλλά και των λαϊκών συνελεύσεων .

Προτεραιότητα στην ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων χωρίς να προσβάλλεται η προσωπικότητά τους.

Δράσεις για την πολιτιστική και τουριστική προβολή του δήμου

Επίλυση του κυκλοφοριακού μέσω μιας μελέτης για ολόκληρο τον ιστό της πόλης και όχι μόνο του κέντρου, επανακαθορισμού των όρων της αστικής ανάπλασης, που θα προϋποθέτει την δημιουργία θέσεων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης και συγκεκριμένα στις εισόδους της, με σταθμούς ταξί και αφετηρίες μίνι αστικών λεωφορείων δέκα θέσεων που θα διασχίζουν ακτινωτά την Βέροια. Με προϋπόθεση η μεταφορά των Σταθμαρχείων Υπεραστικών, Αστικών Λεωφορείων, των Πρακτορείων τρίτων χωρών κ.α. εκτός κέντρου.

Βελτίωση των συνθηκών περιβάλλοντος σε συνεργασία με Οικολογικές Ομάδες και Κινήσεις, με τα Σχολεία, με Αγροτικούς και άλλους Συλλόγους (“η Βέροια δεν μπορεί σήμερα να καυχιέται για την καθαριότητα της” τόνισε)

Συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία για τις καλύτερες δυνατές λύσεις με τα αδέσποτα στα πλαίσια των προβλέψεων των σχετικών Νόμων.

Συνέργειες ανάπτυξης για τον πρωτογενή και δευτερογενής Τομέα (“η αγροκτηνοτροφική παραγωγή και συμπληρωματικά ο τουρισμός πιστεύουμε ότι είναι οι δύο τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας για αυτό και θα δημιουργήσουμε ειδικά Γραφεία που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα αντικείμενα” ανέφερε χαρακτηριστικά)

Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση έργων που εκκρεμούν όπως η γέφυρα Κούσιου, που κινδυνεύει από ερασιτεχνικούς χειρισμούς, ο δρόμος Σέλι- Άνω Σέλι, το κολυμβητήριο και η συντήρηση των αγροτικών δρόμων που σε κάποιες περιοχές είναι σχεδόν αδιάβατοι.

Προτεραιότητα επίσης σε βελτιώσεις και μικρά έργα υποδομών σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, όπως παραδείγματος χάριν πεζοδρόμια, συντηρήσεις παιδικών χαρών κ.α.

Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Στρατού, στο ύψος του πλάτανου έναντι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για την ασφαλή έξοδο των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για την ασφαλή διέλευση των μαθητών του Λυκείου.

Αξιοποίηση του Τριπόταμου που διασχίζει την πόλη.

Βελτίωση επί το ασφαλέστερο του δρόμου Βέροιας-Βεργίνας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Καταλήγοντας, ο Αντώνης Μαρκούλης τόνισε:
“Όλα όσα ανέφερα θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος αυτοδιοικητικός μας χάρτης ένα νέο συμβόλαιο τιμής με τους δημότες για ένα κατ’ αρχήν νοικοκύρεμα του Δήμου μας. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο κυριαρχούν οι αρχές της αυτοδιοικητικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Έχουμε τη βούληση να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που έθεσαν στο περιθώριο τον Δήμο της Βέροιας. Σας κοιτάζουμε ίσια στα μάτια, γιατί δεν μας βαραίνουν ενοχές ανεκπλήρωτων υποσχέσεων ή άλλες πολιτικές αμαρτίες και σας ζητάμε να μας στηρίξετε. Να στηρίξετε τον συνδυασμό μας με όλες σας τις δυνάμεις. Φεύγοντας από εδώ, θέλω να θυμάστε, πως ό,τι και αν σας πουν, ό,τι και αν κυκλοφορήσουν, όσες πιέσεις και αν ασκήσουν, εμείς θα νικήσουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *