ΗΜΑΘΙΑ posted by

“Αφρικανέ Αφρικανέ, έλα να κάνουμε κονέ”… (σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση του Ναουσαίου Δημήτρη Ανθρακέα)

“Αφρικανέ Αφρικανέ, έλα να κάνουμε κονέ”… (σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση του Ναουσαίου Δημήτρη Ανθρακέα)

Έναν ενδιαφέροντα στοχασμό δημοσιεύει η ιστοσελίδα “Το κουτί της Πανδώρας” (koutipandoras.gr) με αφορμή την υπόθεση του Ναουσαίου, Δημήτρη Ανθρακέα, που συμμετείχε “επεισοδιακά” στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Αθήνας, για τη Μακεδονία και λόγω… εμφάνισης κάποιοι έσπευσαν να τον θεωρήσουν “αφρικανό μετανάστη” που συμμετείχε σε “κυβερνητική προβοκάτσια” για την αμαύρωση της εκδήλωσης. Ένα σενάριο που έσπευσε να διαψεύσει πρώτος από όλους, ο ίδιος ο Ναουσαίος συμπολίτης μας κι έγινε αμέσως πανελλήνια είδηση (έγραψε σχετικά και το zoomerang.gr).

Με αφορμή το περιστατικό με τον Δημήτρη Ανθρακέα, και με τίτλο Αφρικανέ Αφρικανέ, έλα να κάνουμε κονέ”… η ιστοσελίδα “Το κουτί της Πανδώρας” αναφέρεται σε σχόλιο- άποψη που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης και σημειώνει:

«Ο Αφρικανός που όρμησε με ρόπαλο στις αστυνομικές δυνάμεις στη Βουλή, όχι μόνο δεν ήταν βαλτός προβοκάτορας από την κυβέρνηση για να διαλύσει το μεγαλειώδες συλλαλητήριο,που ούτε αυτό ήταν τόσο μεγαλειώδες, αλλά δεν ήταν και Αφρικανός. Μελαψός μεν, αλλά έχει καταγωγή από τη Νάουσα και κατά δήλωσή του είναι και γνήσιος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το επίσης εντυπωσιακό επίσης είναι πως ο Δημήτρης Ανθρακέας, όπως λέγεται, σε μηνύματα που ανταλλάσσει στο facebook με φίλους του μιλά σε μια γλώσσα που δεν είναι ελληνικά και μάλλον μοιάζουν με σλάβικο ιδίωμα. Βέβαιο είναι πως δεν είναι η γλώσσα που μίλαγε ο Αλέξανδρος με το δάσκαλό του τον Αριστοτέλη ούτε καν με τον Ηφαιστίωνα σε πιο προσωπικές στιγμές.

Εν ολίγοις Ανθρακέας ο θησαυρός των σεναρίων για προβοκάτσια με Αφρικανούς που έκαναν κονέ με την κυβέρνηση με στόχο το συλλαλητήριο. Όπως εξελίχθηκε η ιστορία μοιάζει με ένα απολαυστικό τρολάρισμα στην περήφανη ελληνοπρέπεια που τρέχει εδώ και μέρες καβάλα στο κουτσό άλογο του Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς και δυστυχώς γι αυτούς, ουδεμία σχέση έχει με τον Βουκεφάλα, πολύ φοβάμαι ούτε καν σε IQ.

Η ιστορία του Ανθρακέα και πολύ περισσότερο το χρώμα του, είναι σκέτη απογοήτευση για όσους πίστευαν πως οι έλληνες ξεχωρίζουν γιατί όπως λέει και η γνωστή αοιδός στο τραγούδι της Αφρικανέ Αφρικανέ, «είναι λευκοί σαν φέτα από την Ήπειρο» . «Μα δεν είναι Αφρικανός αυτός; Τι σόι έλληνας είναι που είναι σαν αράπης;» αναρωτιέται με πόνο κυρία στο facebook κάτω από την επίμαχη φωτογραφία της εφόδου στη Βουλή.

Με αυτά και με αυτά, μπερδεύονται τα ανθρωπολογικά πρότυπα του καθαρού Έλληνα, απειλούνται τα γενεαλογικά στερεότυπα, αναθεωρούνται όλα τα κριτήρια που αποκάλυπταν την ντούρα ελληνικότητα. Το κακό είναι πως ούτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος μπορεί να δώσει πλέον τον ορισμό του Άριου Έλληνα αφού έχει και αυτός τις χρωματικές του αποκλίσεις από τον «λευκό άνθρωπο» που επικαλείται.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ποιος είναι ο γνήσιος, ο καθάριος έλληνας; Μετά από τόσους Γότθους, Βησιγότθους, Ρωμαίους, Ενετούς, Ισπανούς, Οθωμανούς,Σλάβους που πέρασαν από αυτή τη χώρα, ποιοι είμαστε εγγόνια του Μεγαλέξανδρου και ποιοι όχι; Μήπως είμαστε όλοι ένας παρεξηγημένος Ανθρακέας;

Καλή ερώτηση και δυστυχώς δεν μπορούν να την απαντήσουν οι υπέρμαχοι του «ελληνικού αίματος», ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τους άλλους, αφού οι εξετάσεις αίματος φτάνουν σε διάγνωση μέχρι τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη. Εκτός από τα λευκά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν έχουν βρεθεί κάτι σαν ελληνοσφαίρια που να αποδίδουν ελληνικότητα  και πολύ περισσότερο να επιβεβαιώνουν πως κάποιοι είναι καλοί, κακοί, έξυπνοι ή εγκληματίες εξαιτίας αυτού του συστατικού του αίματος. Είναι πολύ κρίμα ίσως που δεν υπάρχει ομάδα αίματος Ρέζους Ελληνικό και σίγουρα είναι τραγικό για κάποιον ελληνόψυχο εθνικόφρονα να πρέπει να σωθεί σε περίπτωση ανάγκης κάνοντας μετάγγιση αίματος από Πακιστανό, Αφρικανό ή Βορειομακεδόνα.

Η ξεκαρδιστική ιστορία του Ανθρακέα είναι ταυτόχρονα διδακτική. Η ζωή βγάζει τη γλώσσα σε όποιους επινοούν και εφευρίσκουν αόρατα στοιχεία ανωτερότητας τα οποία στοιχίζονται πίσω από τη γεωγραφία ή την ανθρωπομορφία για να παράξουν μίσος στον συνάνθρωπο και περηφάνεια μιας συλλαλητηριακής χρήσης. Είναι γελοίο να αισθάνεσαι περήφανος για το παρελθόν στο οποίο δεν είχες καμία συμμετοχή και να οραματίζεσαι ένα μέλλον με καθαρότητα και φυλετική περιχαράκωση, αποδίδοντας ευθύνες στην έλλειψή της για όσα κακά σου συμβαίνουν.

Ενάντια σε όσα θέλουν να πιστεύουν μερικοί, η έννοια της εθνικής ταυτότητας ούτε μόνιμη είναι ούτε σταθερή. Είναι συνεχώς σε διαρκή εξέλιξη και προσδιορίζει άτομα με ανάλογη κοινωνική και πολιτισμική ταυτότητα. Η μόνη σχέση που έχει με το αίμα, είναι πως πολύ συχνά πληρώνουμε φόρο αίματος για να το καταλάβουμε.»

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up