ΗΜΑΘΙΑ posted by

Από Τρίτη τα νεώτερα για την πώληση της “Ζάχαρης”

Από Τρίτη τα νεώτερα για την πώληση της “Ζάχαρης”

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την αγγλοαμερικανική κοινοπραξία Kingsley Capital Partners και συγκεκριμένα μεθαύριο Τρίτη, εκπρόσωποι των δύο πλευρών αναμένεται να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων.

Αν πάντως, μέχρι το τέλος του μήνα (Ιανουάριος) δεν βρεθεί επενδυτής, αναμένεται να κατατεθεί στο δικαστήριο το αίτημα για υπαγωγή της εταιρείας στις πρόνοιες της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης του άρθρου 106δ, την εξυγίανση της εταιρείας θα αναλάβει ο μεγαλύτερος πιστωτής της, η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως μάλιστα δήλωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση που είχε με τευτλοπαραγωγούς, «αν η Πειραιώς αναλάβει την εξυγίναση της ΕΒΖ, αυτό θα σημάνει πως για έναν-ενάμιση χρόνο δεν θα ανάψουν τα φουγάρα των εργοστασίων, δεν θα σπαρθούν τεύτλα. Αντίθετα, αν η εξυγίανση της εταιρείας προχωρήσει με στρατηγικό επενδυτή, τότε η καλλιέργεια θα συνεχίσει απρόσκοπτα».

Να σημειώσουμε πως η προσφορά που είχε καταθέσει η Kingsley, στα μέσα του 2018 για την εξαγορά της ιδιαίτερα προβληματικής βιομηχανίας ήταν ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *