ΒΕΡΟΙΑ posted by

Οργή της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διαφωνεί με τον Μητσοτάκη για τους «προδότες» και ματαιώνει εκδήλωση

Οργή της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διαφωνεί με τον Μητσοτάκη για τους «προδότες» και ματαιώνει εκδήλωση

Την έντονη αντίδραση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας προκάλεσε η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και εκφράζεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Οργάνωση. Η Συμφωνία χαρακτηρίζεται από την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας «κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική» όπως «προδότες» χαρακτηρίζονται και όλοι «που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και σαφώς περιλαμβάνονται σε αυτό, οι βουλευτές αλλά εμμέσως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (αν και δεν αναφέρεται ονομαστικά).

Δεν διστάζει μάλιστα η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας να το κάνει αυτό δηλώντας ευθέως ότι στο θέμα αυτό διαφωνεί ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα η ΟΝΝΕΔ τονίζει ότι λόγω της εξέλιξης με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ματαιώνει εκδήλωση που είχε σκοπό να διοργανώσει για την κοπή της βασιλόπιτας διότι όπως αναφέρει με έκδηλο θυμό «δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία» αφήνοντας βέβαια και αιχμές για όσους κάνουν το αντίθετο, είτε μέσω διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων είτε μέσω της παρουσίας τους, σε αυτές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας αναφέρει τα εξής:

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας εκφράζει ακόμη μια φορά, την έντονη αντίθεση της, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τη θεωρούμε κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική για την ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες των Μακεδόνων για να παραμείνει μόνο ελληνική όπως είναι ανέκαθεν.

Σε εσωκομματικά πλαίσια διαφωνούμε στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούμε προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας.

Ως ελάχιστο δείγμα αγανάκτησης αποφασίζουμε να ματαιώσουμε την καθιερωμένη δημόσια εκδήλωση για την εκκίνηση της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας καθώς δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία.

Παράλληλα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε όποια προσπάθεια αναληφθεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την άμβλυνση των βαρύτατων συνεπειών που είναι σίγουρο ότι θα έχει σε βάρος της Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας

Ο αγώνας για τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία δεν πρέπει να σταματήσει. Ας συμβιβαστούν όσοι θέλουν να βάλουν πάνω από τον αγώνα, τις προσωπικές επιδιώξεις. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε λόγους για να το κάνουμε, εμείς ως ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, δεν συμβιβαζόμαστε.

 

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πρόεδρος

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΗΜΑΘΙΑΣ​

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up