ΗΜΑΘΙΑ posted by

Αμετακίνητα με την πλευρά των αγροτών, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης

Αμετακίνητα με την πλευρά των αγροτών, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης το είπε και το έκανε. Από την αρχή είναι αμετακίνητος με την πλευρά των αγροτών, στον αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους και το ίδιο κάνει κι αυτές τις ημέρες που βρίσκονται σε εξέλιξη οι νέες κινητοποιήσεις τους. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο στήριξης και συμπαράστασης είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, αποφεύγοντας να το κάνει στον χώρο του μπλόκου της Κουλούρας, προκειμένου να μη μείνει στις εντυπώσεις αλλά να προηγηθεί η ουσία.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο και οι τρόποι αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, το αυξημένο κόστος παραγωγής, η υπέρμετρη φορολογία, οι πενιχρές αποζημιώσεις από το deminimis και η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές.

ΔΗΛΩΣΗ

Σε σχέση με τη συνάντηση αυτή, ο Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε τα εξής:

«Είμαστε δίπλα στους αγρότες, σε όποια μορφή κινητοποίησης αποφασίσουν για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους. Προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να επιλυθούν. Οι πνεύμονες της οικονομίας μας, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, αντί να ενισχυθεί και να χρησιμοποιηθεί για την οικονομική αναγέννηση της περιοχής και της χώρας γενικότερα, στοχοποιείται και συμπιέζεται συνεχώς από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *