ΗΜΑΘΙΑ posted by

Περιφερειακές: Μέχρι 8 υποψήφιοι σε κάθε συνδυασμό της Ημαθίας και τουλάχιστον 3 γυναίκες!

Περιφερειακές: Μέχρι 8 υποψήφιοι σε κάθε συνδυασμό της Ημαθίας και τουλάχιστον 3 γυναίκες!

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο σχόλιο του zoomernag.gr στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα περιληφθούν ως τροπολογία στο νόμο Κλεισθένη, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, που, πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να είναι έως και +50% (από +30%) από τον αριθμό των συμβούλων που θα εκλεγούν.

Επιβεβαιώνεται έτσι και επίσημα η πληροφορία που υπήρχε εδώ και καιρό στα επιτελεία των περιφερειακών συνδυασμών ότι οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού στην Ημαθία (για τις περιφερειακές εκλογές), θα μπορούν να ανέλθουν μέχρι και στον αριθμό των οκτώ (8) καθώς στις 5 έδρες περιφερειακών συμβούλων που έχει η Περιφερειακή Ενότητα, το νέο ποσοστό της προσαύξησης (+50%) μας δίνει “γινόμενο 2,5” (5+2,5=7,5 που μετακυλίεται σε 8).

Από αυτούς τους οκτώ (8) υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους κάθε συνδυασμού, το 40% πρέπει να είναι γυναίκες εάν υπερτερούν οι άνδρες ή το αντίθετο. Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα αφού οι άνδρες υποψήφιοι βρίσκονται εύκολα ενώ δυστοκία υπάρχει στις γυναίκες που πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις (3) !!!

Βέβαια δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας “ανυπέρβλητου” προβλήματος διότι η ποσόστωση μπορεί να καλυφθεί συνολικά για κάθε συνδυασμό σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας όμως τυχόν αδυναμία εύρεσης του “απαραίτητου” αριθμού υποψηφίων γυναικών σε τοπικό επίπεδο αυτό θα καταγραφεί τουλάχιστον ως βασική αδυναμία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *