ΒΕΡΟΙΑ posted by

Ένα κρίσιμο ερώτημα για τη ΝΔ Βέροιας και για την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά

Ένα κρίσιμο ερώτημα για τη ΝΔ Βέροιας και για την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά

Στη Σαββατιάτικη συγκέντρωση της Γεωργίας Μπατσαρά στη Βέροια, όλα τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκεί. Κι αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων τοπικών στελεχών ήταν εκεί και η εκδήλωση είχε ένα άκρως “κομματικό” χρώμα. Μια παράμετρος που φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο για την υποψήφια δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις, τις εκδηλώσεις και τις ανακοινώσεις, δείχνει να μην αισθάνεται τη σιγουριά της κομματικής στήριξης.

Την Κυριακή λοιπόν, προκειμένου να “αποδείξει” μια ακόμη φορά πως αυτή είναι η κομματική υποψήφια, φρόντισε να στείλουν χαιρετισμούς στην εκδήλωσή της, ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας. Ούτε στις εκδηλώσεις της ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας δεν υπάρχουν τόσοι χαιρετισμοί κομματικών βαθμοφόρων και σίγουρα ο σχεδιασμός του επιτελείου της Γεωργίας Μπατσαρά, δεν ήταν τυχαίος.

Ούτε ήταν τυχαίο, που στην εκδήλωση ήταν παρούσα άπασα η κομματική ιεραρχία. Ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας, η πρόεδρος της τοπικής επιτροπής (ΔΗΜΤΟ) Βέροιας Συρμούλα Τζήμα- Τόπη (που είναι και υποψήφια δημοτική σύμβουλος), ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης, οι πρώην βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Μιχάλης Χαλκίδης, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης αλλά και στελέχη ευρείας αποδοχής που μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις όπως ο Χρήστος Γιαννακάκης (σύμβουλος και του Λευτέρη Αυγενάκη σε αγροτικά θέματα), ο γιατρός Γιώργος Μηνάς (που μπορεί να καθορίζει εξελίξεις) όπως το ίδιο και ο επιχειρηματίας Κώστας Ζιώγας (και κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά) ή ο γιατρός Μάκης Ισαακίδης, όπως και στελέχη-μέλη της ΝΟΔΕ Ημαθίας και της ΔΗΜΤΟ Βέροιας και πολλοί ακόμη “επώνυμοι” και “επώνυμες” της νεοδημοκρατικής κομματικής οργάνωσης.

Αξιόλογες (κομματικά) παρουσίες και σίγουρα μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση όμως παρ΄ όλα αυτά -όπως “ακούγεται”- εξακολουθούν να μη διώχνουν τα “σύννεφα” πάνω από την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά καθώς το ερώτημα παραμένει. “Καλά ήλθαν όλοι αυτοί, όμως θα στηρίξουν κιόλας; Θα ψηφίσουν στο τέλος τη Γεωργία;”

Κρίσιμο ερώτημα διότι εδώ που τα λέμε, με τόσες υποψηφιότητες δημάρχων που υπάρχουν στη Βέροια, εάν η τοπική Νέα Δημοκρατία (με το υπέρ της πολιτικό κλίμα που επικρατεί γενικότερα) σταθεί -έστω και πλειοψηφικά- στο πλευρό της κομματικής υποψήφιας, τότε η πρόκριση στη Β’ Κυριακή έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες. Μετά όλα… “παίζονται”.

Θα σταθεί όμως;
Στο πλευρό της Γεωργίας Μπατσαρά, σίγουρα έχουν εκδηλωθεί πολλά στελέχη της Νέας δημοκρατίας και το έχουν κάνει έμπρακτα. Υπάρχουν όμως και άλλα που για την ώρα απλώς… συμμετέχουν. Το να παρατεθούν τα ονόματα, σε αντιστοιχία είναι απλό. Είναι όμως και “ρίσκο” διότι απομένει ακόμη αρκετός καιρός μέχρι τις εκλογές και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Και προς τη μια και προς την άλλη πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, αυτή τη στιγμή κι εκεί όπως μαθαίνουμε, επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Γεωργίας Μπατσαρά, όχι άδικα. Κι αυτός είναι ο λόγος που κατά την εκτίμησή μας, και οι επόμενες συγκεντρώσεις της, μάλλον θα εξακολουθήσουν να είναι κυρίως κομματικές και να στοχεύουν πρωτίστως στο ίδιο κοινό. Στους νεοδημοκράτες. Για λόγους συσπείρωσης αλλά και για λόγους… μαθηματικούς κάτι που ως μαθηματικός το γνωρίζει καλά και η ίδια η Γεωργία Μπατσαρά. Διότι μπορεί κάποιες φορές στην πολιτική, το 1+1 να κάνει 4 όμως σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, το 1+1 κάνει 2. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *