ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Δώρα Κουρκουτά: «Ξεκινάμε!»

Δώρα Κουρκουτά: «Ξεκινάμε!»

Από τον συνδυασμό «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» και την υποψήφια δήμαρχο Αλεξάνδρειας Δώρα Κουρκουτά ανακοινώθηκε:

Συνδημότισσες, συνδημότες

Σε λίγους μήνες, θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τη νέα διοίκηση του Δήμου μας. Η εύκολη εκ του μακρόθεν κριτική μπορεί να είναι χρήσιμη πλην όμως δεν είναι ποτέ παραγωγική.

Για το λόγο αυτό πολλοί δημότες πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία ευρύτατη, από όλες τις απόψεις, δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας, με όρους και προϋποθέσεις που επιβάλουν οι σύγχρονες συνθήκες και στην κατεύθυνση ενός ευρωπαϊκού δήμου, όπως αρμόζει στον ευλογημένο τόπο μας.

Αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στη συλλογική προσπάθεια δημιουργίας της δημοτικής παράταξης «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ»

Η δημοτική μας παράταξη γεννήθηκε μετά από συλλογικές διαδικασίες, από ενεργούς πολίτες, διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών, με διαφορετικές διαδρομές στα κοινά, όμως χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, γιατί πολύ απλά η καθημερινότητά μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν χρώμα. Είμαστε πολίτες, που τους ενώνει η ειλικρινής αγάπη για τον τόπο, το ήθος, οι γνώσεις, η εμπειρία στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, η ορμή του νεοεισερχόμενου, το πάθος για δημιουργία, η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Ναι όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, φρονούμε πως   αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για μια νέα δημιουργική πορεία ανάπτυξης του τόπου. Μία πολύχρωμη ομάδα, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών ηλικιών, που έχει όμως κοινές αγωνίες,  κοινούς στόχους.

Δεν θα αναλωθούμε απλώς στην διαπίστωση των προβλημάτων , στην εγκατάλειψη από την απερχόμενη διοίκηση όλων των θετικών στοιχείων του δήμου μας. Στόχος δεν είναι   η ανάδειξη των προβλημάτων. Αυτά τα βιώνει ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του. Δεν ψέγουμε τους διοικούντες επί 8,5 και πλέον έτη για το αρνητικό πρόσημο στο «έργο» τους, γιατί απλά δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον το αδύνατον για αυτόν. Επραξαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.  Με απλά λόγια ,τοσο μπορούσαν , τόσο έπραξαν, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο. Από την απερχόμενη διοίκηση δεν περιμένουμε πλέον τίποτα. Ολοκλήρωσε τον κύκλο της, αυτόν της εγκατάλειψης, της παραμέλησης , της απαξίωσης, της προσβολής της αξιοπρέπειας του δημότη.

Για εμάς, η Αυτοδιοίκηση είναι υπευθυνότητα,  συμμετοχή, κοινωνική ευθύνηδιαφάνεια, δημιουργία, δικαιοσύνη, ανάπτυξη, απολογισμός και λογοδοσία στους δημότες και μόνο σ΄αυτούς.

Εμείς μαζί πάμε μπροστά, μαζί πάμε ψηλά, μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ

Ο δήμος Αλεξάνδρειας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις προδιαγραφές που θα μπορούσαν να τον καταστήσουν πρότυπο τοπικής ανάπτυξης. Στρατηγική θέση, κεντρικές οδικές αρτηρίες, ατελείωτο παραγωγικό κάμπο, γεωφυσικό πλούτο, πλούσιο παραγωγικό τομέα, ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, επιστήμονες, ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού, αυθεντικά λαογραφικά γνωρίσματα, ξεχωριστά τοπόσημα, ιστορικά σημεία αναφοράς , ακόμη και όμορφα φυσικά τοπία και το βάρος ενός ιστορικού ονόματος. Η σύνθεση, η αξιοποίηση , η ανάδειξη όλων αυτών είναι ο στόχος μας. Με την αξιοποίηση τους μπορεί να γίνει  τόπος ελκυστικός για εγκατάσταση, οικονομική δραστηριότητα ακόμη και για τουριστική ανάπτυξη.

Θαύματα δεν γίνονται, ούτε υποσχόμαστε τα ανέφικτα. Μπορούμε όμως να δρομολογήσουμε το όνειρο μας.

Ήδη μία επιστημονική ομάδα συνδημοτών μας διαμορφώνει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες μας, όχι με την έπαρση του παντογνώστη, αλλά με σεβασμό στο κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο του κάθε συνδημότη, το οποίο (πρόγραμμα) θα ολοκληρωθεί  μετά από συζήτηση με τον κάθε πολίτη που το επιθυμεί, ιδιαίτερα τους νέους γιατί είναι το μέλλον του τόπου. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες, τις προτάσεις τους, τα «θέλω» τους. Επιθυμούμε   τη συμμετοχή τους ,το δυναμισμό, τον ενθουσιασμό και τη φρεσκάδα τους. Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας από τα δικά τους μάτια.

Οι βασικοί άξονες μας είναι:

ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ: δράσεις και έργα που θα αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα του πολίτη (καθαριότητα, συγκοινωνίες, δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, ασφάλεια, ενέργεια, περιβάλλον)

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ: δράσεις και έργα που θα αναδείξουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου , που θα δημιουργήσουν σημεία αναφοράς , που θα προσελκύσουν επενδύσεις, επισκέπτες.

ΕΡΓΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: δημιουργία , υποστήριξη και προσφορά στους τομείς παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού, παράδοσης, αξιοποιώντας τις συλλογικές δράσεις, που παράγουν κοινωνικό  όφελος. Ανάδειξη της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με την δημιουργία «ζωντανών»  ιστορικών διαδρομών. Ενεργοποίηση στο μέγιστο των κοινωνικών δυνάμεων που κρύβονται στους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του δήμου στηρίζοντας τις δράσεις τους μέσω των τακτικών εσόδων του δήμου.

Προχωράμε στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης του Δήμου, με συγκεκριμένες ενέργειες με σύγχρονες πρακτικές και δράσεις και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ερευνητικά Προγράμματα και το Ελληνικό Κράτος. Υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, αν ξέρεις τι θέλεις, πως να το πετύχεις και διαθέτεις προετοιμασία, ολοκληρωμένες μελέτες, διεκδικητική ικανότητα και οργάνωση.

Πως θα πετύχουμε όλα αυτά και πως θα δρομολογηθούν οι δράσεις μας:

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του σήμερα. Οι αντιδήμαρχοι έχουν θέση ουσιαστικής ευθύνης, αποκτούν σαφείς και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Τα τοπικά συμβούλια, τα οποία πιστεύουμε πως επιβάλλεται και πρέπει να είναι  το θεμέλιο μίας διοίκησης  αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες στην διαχείριση των θεμάτων των τοπικών κοινοτήτων. Γίνεται αναβάθμιση στην κατεύθυνση της ουσιαστικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιερώνεται ειδική συνεδρίαση με δικαίωμα λόγου στον κάθε πολίτη. Γίνεται εξορθολογισμός του κόστους της κάθε δημοτικής δαπάνης, σε συνδυασμό με το κοινωνικό όφελος που εισπράττουν οι δημότες.

Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάζονται τμηματικά οι συγκεκριμένες προτάσεις και τα ρεαλιστικά μέσα, που διασφαλίζουν την υλοποίηση των ανωτέρω αξόνων.

Ας προσπαθήσουμε για τον τόπο μας με βασικό κεφάλαιο τους ίδιους τους ανθρώπους.

Χωρίς αυτούς, κανείς δε μπορεί να πετύχει. Για να αλλάξουμε τον τόπο μας.                                                                                                                               

Για να γίνει ο δήμος μας ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ και όχι απλώς να επιβιώνεις

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, συνεπώς ζητούμε από όλους τους πολίτες, ομάδες, συλλόγους να καταθέσουν προτάσεις, συμβάλλοντας στην αποδοτική εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανά χωριό. Σας καλούμε σε διαρκή διαβούλευση και συστράτευση, με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό συμφέρον.

Την ιδρυτική αυτή διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» υπογράφουμε όλοι εμείς, που είχαμε την ιδέα και την ανάγκη να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια, καθώς και όσοι στην πορεία καθημερινά στηρίζουν ενεργά την πρωτοβουλία αυτή με ιδέες, απόψεις, αγωνία και ελπίδα.

Καλούμε όλες και όλους σας, να προχωρήσουμε μαζί, σταθερά, αξιόπιστα,   σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια, σ’ αυτόν τον όμορφο, δημιουργικό κοινό μας δρόμο γιατί μόνο μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ.

Ας ζήσουμε μαζί και δημιουργικά αυτή την όμορφη γιορτή δημοκρατίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αλεξάνδρεια, 27 Μαΐου 2023

Κουρκουτά Θεοδώρα, δικηγόρος

Βαρδάκας Ιωάννης, καθηγητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Κασλαμάς Γεώργιος, ιατρός

Ευαγγελόπουλος Ευάγγελος, γεωπόνος

Ντελιόπουλος Γεώργιος, λαογράφος

Κιρκιλιαννίδης Ιωάννης, αγρότης, δημ. σύμβουλος

Κυτούδης Μόσχος, αγρότης, πρόεδρος ΤΟΕΒ Τρικάλων, δημ. σύμβουλος

Βουλγαράκης Χαράλαμπος, ελ. επαγγελματίας, πρ. αντιδήμαρχος

Παπαδόπουλος Εμμανουήλ, στρατιωτικός, δημ. σύμβουλος

Σιμψερής Στέφανος, γεωπόνος εκπαιδευτικός

Γερόπουλος Δημήτριος, ηλεκτρολόγος, μηχ. Τ.Ε.

Παπαδόπουλος Απόστολος, ελ. επαγγελματίας, δημ. σύμβουλος

Καρανικολοπούλου Φιλιώ, ασφαλίστρια

Πετρίδης Παντελής, στρατιωτικός

Κουζιώρτης Γρηγόριος, ασφαλιστής

Σύγγας Αθανάσιος, ελ. επαγγελματίας

Καλουσόπουλος Αργύριος, ελεύθερος επαγγελματίας

Τζιμούλης Αλέξανδρος, αστυνομικός, πρόεδρος Τ.Κ. Λουτρού

Τσολάκης Χαράλαμπος, συν/χος, πρόεδρος Τ.Κ. Κλειδίου

Καραλιλιόπουλος Γεώργιος, αστυνομικός

Νικολόπουλος Βασίλειος, στρατιωτικός

Αλεξίου Αθανάσιος, ελ. επαγγελματίας αυτ/της

Τσαλαμπάνας Διονύσιος, ελ. επαγγελματίας

Βασιλόπουλος Τάκης, αγρότης – επιχειρηματίας, πρ. αντιδήμαρχος

Περηφανόπουλος Νικόλαος, ιδ. υπάλληλος

Πετράκος Χρήστος, αγρότης

Διούδης Αστέριος, συντ/χος γεωπόνος, πρ. αντινομάρχης

Γκούμας Αργύριος του Γεωργίου, αγρότης

Γιοβανόπουλος Γεώργος, υπάλληλος ΤΟΕΒ Κορυφής

Χατζηστρατής Αναστάσιος, πρόεδρος Τ.Κ. Βρυσακίου

Μούρνος Απόστολος, ιδ. υπάλληλος

Δάλλας Δημήτριος, ελ. επαγγελματίας

Μπούκα Λαμπρινή, έμπορος

Παπαγεωργίου Γρηγόριος, αγρότης

Αναστασόπουλος Ευάγγελος, συντ. ιδ. υπάλληλος

Μηνόπουλος Αστέριος, ιδ. υπάλληλος

Δημητριάδης Φώτιος, συν/χος γεωπόνος, πρ. δήμαρχος

Χατζηευφραιμίδης Ιωάννης, γεωπόνος ΑΠΘ, MSc

Στεργιόπουλος Γρηγόριος, συν/χος έμπορος, πρ. δήμαρχος

Δαμαλά Άννα Χαριτίνη, δικηγόρος

Δημούλης Ιωάννης, συν/χος δικηγόρος, πρ. δήμαρχος

Γκαβαρδίνας Νικόλαος, συντ. στρατιωτικός, πρ. αντιδήμαρχος

Μαλιόγλου Ιωάννης, μηχ. αυτοκινήτων

Δημητριάδης Χαράλαμπος, ιδ. υπάλληλος

Παπαδόπουλος Δημήτριος, συντ. μηχ. μηχανικός

Βασιλειάδου Σοφία συζ. Γ. Αναστασιάδη, αγρότισσα

Πανταζόπουλος Δημήτριος, θεολόγος, ερασιτέχνης ερευνητής ιστορίας και λαογραφίας Ρουμλουκιού

Βαφόπουλος Αριστείδης, ιδ. υπάλληλος, πρόεδρος ΛΟΝΑΠ

Παπαδοπούλου Ανθούλα, ελ. επαγγελματίας, πρόεδρος Τ.Κ. Καμποχωρίου

Διούδη Μαρία, ιδιωτ. Υπάλληλος

Ρεσινιώτης Απόστολος, αγρότης, δημ. σύμβουλος

Απικέλης Απόστολος, ελ. επαγγελματίας

Γεωργιάδης Δημήτρης, ελ. επαγγελματίας

Θεοδωρίδης Θεόδωρος, έμπορος – αγρότης

Ιορδανοπούλου Αικατερίνη, μηχαν. Τεχνικών έργων

Καπαγιαννίδης Ηλίας, αγρότης

Κοτσιφού Εφη, ιατρός

Τσιάπλας Αθανάσιος, οδοντίατρος,

Λιβανόπουλος Γεώργιος, επιχειρηματίας

Λυμπεράκης Μενέλαος, αστυνομικός, πρόεδρος Δ.Ε. Αλεξάνδρειας

Μουσκεφτάρας Νικόλαος, φυσιοθεραπευτής

Παπαδοπούλου Παναγιώτα, ελ. επαγγελματίας

Τριανταφυλλόπουλος Απόστολος, επιπλοποιός

Πασχαλιώρης Κωνσταντίνος, αγρότης

Πασχάλης Χρήστος, ελ. επαγγελματίας

Τζίλας Γεώργιος, συν/χος ΟΤΕ, πρ. πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλ.

Τσαούση Ευδοξία, συν/χος έμπορος

Παπαδόπουλος Σωτήριος, συντ. δημ. υπάλληλος

Προκοπίου Δήμητρα, ιατρός Γ.Ν. Βέροιας

Κουτλής Θωμάς, αγρότης

Κουκουτάρα Αικατερίνη, ιδ. υπάλληλος

Μακρή Ελένη, δικηγόρος

Γραμμενοπούλου Βάια, ιδ. υπάλληλος

Τσιλογλανίδου Μάρθα, ελ. επαγγελματίας

Ράπτης Αντώνιος, έμπορος

Καρκαμάνης Στέφανος,        δημόσιος υπάλληλος

Κιάτσης Αργύριος, υπ. ΔΕΔΔΗΕ

Γκαμπράνη Ευθυμία, ιδ. υπάλληλος

Ελευθερίου Νικόλαος, έμπορος

Αποστολίδης Ιωάννης, συν/χος δικηγόρος, πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Δελεοπούλου Αννα, οικιακά

Λιάμης Δημήτριος Θωμά, αγρότης

Μπαντής Χρήστος, ελ. επαγγελματίας

Μαρνουτζίδης Τάκης, αγρότης

Παπαδοπούλου Τίνα, ιδ. υπάλληλος

Κουλουκατσής Ιωάννης,  ιδ. υπάλληλος

Γκιζάρης Ιωάννης, δημόσιος υπάλληλος

Αντωνίου Χρύσα, σκηνοθέτις

Ματόπουλος Διονύσιος, ελ. επαγγελματίας

Μούρνος Αλέξανδρος, ιδ. υπάλληλος

Χριστοδουλακίδης Αθανάσιος, στρατιωτικός

Κοτσιφύτης Γεώργιος, αγρότης

Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, ελ. επαγγελματίας

Δημητριάδης Δημήτριος, πτυχ. πληροφορικής

Αλαμπορινός Γιώργος, ιδιωτ. υπάλληλος

Γιουλάκης Δημήτριος, αστυνομικός

Τόκα Μαυρομιχάλη Μαρία, οικιακά

Μαργαριτίδης Μιχαήλ, συν/χος εκπαιδευτικός

Χατζόπουλος Γεώργιος, ιδ. υπάλληλος

Αποστολίδου Ελίζα, φοροτεχνικός

Πατρίκας Παναγιώτης, αγρότης, πρόεδρος Τ.Κ. Νησίου

Πατενίδου  Σουλτάνα, συμβολαιογράφος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *