ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ετοιμάζεται το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα στην Ημαθία με υποψηφιότητες «βόμβες» σε άνδρες και γυναίκες (ονόματα)

Ετοιμάζεται το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα στην Ημαθία με υποψηφιότητες «βόμβες» σε άνδρες και γυναίκες (ονόματα)

Μπορεί όλα να κινούνται γύρω από τις εθνικές εκλογές της Κυριακής όμως και στην Αυτοδιοίκηση παρατηρείται έντονη κινητικότητα που εντοπίζεται κυρίως στη συγκρότηση των συνδυασμών στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο κινείται και η πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία στην Κεντρική Μακεδονία όπου όλα δείχνουν ότι ο σημερινός περιφερειάρχης θα επανεκλεγεί με άνεση από την πρώτη Κυριακή. Το γεγονός αυτό καθιστά περιζήτητη μια θέση στον συνδυασμό του, ο οποίος χρειάζεται συνολικά 13 υποψήφιους με την αντίστοιχη ποσόστωση των γυναικών (40%) και όπως μαθαίνουμε ήδη έχουν δώσει τα χέρια πολλά γνωστά ονόματα, παλιά και νέα.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος θα ηγηθεί (έστω και άτυπα) της προσπάθειας και του συνδυασμού, βάζοντας στο ενεργητικό του μια ακόμη θητεία αντιπεριφερειάρχη. Από τους «παλιούς», ο Στέργιος Μουρτζίλας (πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας) θα είναι ξανά υποψήφιος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Θεόφιλο Τεληγιαννίδη (πρόεδρο της ΑΝΗΜΑ).

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εύχεται στους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης

Η Συρμούλα Τζήμα – Τόπη μετακινείται από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση (αντιδήμαρχος Βέροιας), έδωσε τα χέρια με τον Απόστολο Τζιτζικώστακαι θα είναι υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο φαίνεται να ισχύεικαι για την Στέλλα Αραμπατζή από τη Νάουσα (δημοτική σύμβουλος) σε περίπτωση που δεν εκλεγεί βουλευτής ούτε στις εκλογές του Ιουνίου.

Η Συρμούλα Τζήμα – Τόπη

Από τη Νάουσα επίσης, αναμένεται η υποψηφιότητα της γλωσσολόγου Τζωρτζίνας Αθανασίου από τη Νάουσα. Είναι ένα όνομα που αρχικά έπαιξε δυνατά και για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ημαθίας όμως τη  τελευταία στιγμή δεν συμπεριλήφθηκε. Παρόλα αυτά, η Τζωρτζίνα Αθανασίου συνέχισε να «κινείται» δυναμικά ως στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης στο νομό Ημαθίας και όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμη κι έχει τις δυνατότητες να εκπροσωπήσει επάξια την περιοχή μας, ως στέλεχος του πολύ σημαντικού χώρου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Η Τζωρτζίνα Αθανασίου

Από τις γυναίκες επίσης, η περίπτωση της Ολυμπίας Σουγιουλτζή – Γκασνάκη έχει πάντα μια σοβαρή πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον οποίο διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις. Το ίδιο ισχύει και για την Βεροιώτισσα πρωταθλήτρια του στίβου, Σοφία Υφαντίδου που επίσης ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό Τζιτζικώστα στις προηγούμενες εκλογές.

Η ειλικρίνεια της Ολυμπίας Σουγιουλτζή

Η Ολυμπία Σουγιουλτζή – Γκασνάκη

Όπως μαθαίνουμε, πρόταση να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει δεχθεί και η βεροιώτισσα επιχειρηματίας, Ιφιγένεια Βλαχογιάννη. Όμως η δεδομένη υποψηφιότητα της Συρμούλας Τζήμα – Τόπη μάλλον απομακρύνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη. Αντίθετα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχει μια άλλη υποψηφιότητα από την περιοχή της Αλεξάνδρειας και ακούγεται έντονα η περίπτωση της γιατρού Σοφίας Τζίλα.

Ο Κίμων Παράσχου έχει δεχθεί πρόταση να είναι ξανά υποψήφιος, όπως μαθαίνουμε, όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιφυλάσσεται καθώς βασική προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει απερίσπαστος στο έργο του, ως επικεφαλής της Δομής φιλοξενίας αιτούντων Άσυλο στην Αλεξάνδρεια. Δεν φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος ούτε ο Απόστολος Νεστορόπουλος για προσωπικούς λόγους παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίθετη εξέλιξη εάν τεθεί ζήτημα «επιστράτευσής» του.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ «ΒΟΜΒΕΣ» ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Αντίθετα, στα νέα πρόσωπα που ακούγονται ότι θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα περιλαμβάνεται και η περίπτωση του εκπαιδευτικού Δημήτρη Πυρινού από τη Βέροια (σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος) ενώ η έκπληξη μεγατόνων ακούει στο όνομα του Βεροιώτη επιχειρηματία, Βασίλη Λυκοστράτη, πρώην αντιδημάρχου Τουρισμού στη διοίκηση του δημάρχου Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδη. Πρόκειται για μια προσωπικότητα εγνωσμένου πολιτικοί και κοινωνικού εύρους, το οποίο δίνει αξία στη διεύρυνση του συνδυασμού Τζιτζικώστα  αλλά κι ενός στελέχους με πολλά προσόντα και αποδεδειγμένες δυνατότητες για την ανάπτυξη ενός χώρου – πυλώνα ανάπτυξης για την Ημαθία όπως είναι ο τουρισμός.

Μια μεγάλη βόμβα ετοιμάζει όμως ο Απόστολος Τζιτζικώστας και σε ότι αφορά τις γυναίκες που θα μετέχουν στον συνδυασμό του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει ήδη δώσει τα χέρια με μια πολύ δραστήρια κυρία της τοπικής κοινωνικής  ζωής, που θα ασχοληθεί για πρώτη φορά με την πολιτική και το όνομά της αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στα πολιτικά πράγματα της Ημαθίας και σίγουρα θα ανατρέψει τις μέχρι τώρα διαφαινόμενες ισορροπίες.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε μια εβδομάδα τελειώνουν τα προεκλογικά με τις εθνικές εκλογές και αρχίζουν τα προεκλογικά με τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Εσείς κρατείστε το δημοσίευμα του zoomerang.gr για να δείτε μια ακόμη φορά, να επιβεβαιώνονται τα ονόματα και οι πληροφορίες που σας δίνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *