ΗΜΑΘΙΑ posted by

Εκλογές: 4-0 και 3-1 τα δύο σενάρια για τις έδρες στην Ημαθία

Εκλογές: 4-0 και 3-1 τα δύο σενάρια για τις έδρες στην Ημαθία

Κανείς πλέον δεν μπορεί να υπολογίσει σ’ αυτή τη φάση την δύναμη των εδρών στην Ημαθία αφού όλα τα σενάρια θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά.

Με βάση τα αποτελέσματα που δείχνουν τα γκάλοπ τα τελευταία εικοσιτετράωρα πολύ πιθανό σενάριο για την διανομή των εδρών θεωρείται το 4-0 δηλαδή όλες οι έδρες στη Νέα Δημοκρατία.

Εξίσου πιθανό σενάριο είναι και το 3-1, δηλαδή τρεις έδρες η Νέα Δημοκρατία και μία έδρα σε ένα εκ των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) ακόμα και στη νεοεμφανιζόμενη Νίκη που στην ευρύτερη περιοχή (περιφέρεια) συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά και εδώ θα κατανεμηθούν κυρίως οι έδρες που θα λάβει, σε περίπτωση που ξεπεράσει το 3%. Ωστόσο όμως κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με σαφήνεια τι ακριβώς γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

Βασικό στοιχείο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σενάρια είναι το γεγονός ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, αυξάνει τη δύναμή της η Νέα Δημοκρατία συνολικά στην Ελλάδα. Μάλιστα πολλοί εκτιμούν ότι η αύξηση αυτή θα φθάσει ακόμη και στις 4 και 5 μονάδες επιπλέον όπου ουσιαστικά σαρώνει τις έδρες σε πανελλαδικό επίπεδο και βεβαίως αυτές οι έδρες έρχονται και μειώνονται από τα κόμματα της μειοψηφίας.

Από κει και μετά το γεγονός ότι αναμένεται να μπουν στη Βουλή ακόμη δύο ή τρία μικρότερα κόμματα είναι ένα μεγάλο ζητούμενο καθώς μία τέτοια μεταβολή δημιουργεί ένα ντόμινο από εξελίξεις σε ολόκληρη τη χώρα με συνέπεια κανείς να μην μπορεί να υπολογίζει σε αυτή τη φάση πως ακριβώς εξελίσσονται τα πράγματα. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν, για την Ελλάδα και για την Ημαθία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *