ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Παραλειπόμενα και σχόλια από την επίσκεψη του Χρυσοχοΐδη στην Ημαθία

Παραλειπόμενα και σχόλια από την επίσκεψη του Χρυσοχοΐδη στην Ημαθία

Παραλειπόμενα από την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη – Γεωργαντά στην Ημαθία. 

Το ρεπορτάζ από την επίσκεψη (κλικ ΕΔΩ).

Η συνέπεια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνεπέστατος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασε προ ημερών στην Αλεξάνδρεια για την προεκλογική επίσκεψή του λίγο νωρίτερα από τις 10:30 το πρωί που ήταν η προγραμματισμένη ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε καθορίσει η Νέα Δημοκρατία. Ιδιαίτερα ευδιάθετος πήγε πρώτα στον χώρο της προγραμματισμένης συνάντησής του, στο καφέ COEN και στο τέλος κατευθύνθηκε στον πεζόδρομο και χαιρέτησε τον κόσμο που έπιναν καφέ σε διάφορα μαγαζιά.

Χαιρέτησε όμως με ιδιαίτερη έμφαση και τους αστυνομικούς της Αλεξάνδρειας που εκείνη την ώρα εκτελούσαν την υπηρεσία τους στην περιοχή. Ήταν μάλιστα αρκετή η αστυνομική δύναμη που αναπτύχθηκε εκεί κι αυτό είναι λογικό αφού στο κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια συμμετείχαν δύο πρώην υπουργοί και ένας πρώην υφυπουργός. Βέβαια δεν συνέβη το παραμικρό.

Να σημειώσουμε όμως ότι με τη συγκεκριμένη παρουσία του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε μια φήμη που τον συνόδευε ασταμάτητα ως υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ότι έδινε πάντα ιδιαίτερη σημασία στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας από τον απλό αστυφύλακα έως και τον υψηλόβαθμο χωρίς να ξεχωρίζει βαθμό και χωρίς άλλες διακρίσεις. Και στέκονταν στο πλευρό τους έμπρακτα, ως υπουργός που ας μη ξεχνάμε είχε μια ιδιαίτερα επιτυχή θητεία. Λέτε να τον έχουμε και πάλι στο ίδιο κυβερνητικό πόστο;

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Αλεξάνδρεια και η Ημαθία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξάνδρεια, για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο, κάνοντας συνεχώς ερωτήσεις στον δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη που κάθονταν απέναντί  του. Είχε μάλιστα να θυμηθεί και πολλές από τις περιοχές που του ήταν γνώριμες από τα νεανικά χρόνια που πέρασε στην Αλεξάνδρεια.

Θυμίζουμε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε στο Νησί Ημαθίας και έζησε να νεανικά χρόνια του στην Αλεξάνδρεια πριν εγκατασταθεί στη Βέροια ως δικηγόρος όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική, πρώτα ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και ήταν επικεφαλής σε μια από τις μαζικότερες και πιο δραστήριες κομματικές οργανώσεις του Κινήματος για την εποχή της.

Την περίοδο 1987-1989 διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας και στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία, το 1989 κι από εκείνη τη στιγμή μέχρι το 2007 εκλέχθηκε πρώτος βουλευτής του Ν. Ημαθίας σε έξι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Το 2007 και το 2009 μετακόμισε στην Αθήνα όπου επίσης εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας. Από τον Μάρτιο του 2022 έχει προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας προηγουμένως ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενος το ενωτικό κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και συστρατευόμενος στο πλευρό του.

Στις πρόσφατες εκλογές (Μάιος 2023), εκλέχθηκε πρώτος στη σειρά βουλευτής της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β΄ Αθηνών και εκεί αναμένεται να επανεκλεγεί στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Συζήτηση για τους εργάτες γης με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που διαπίστωσε ότι εδώ και χρόνια συζητιούνται συνεχώς τα ίδια προβλήματα για τους αγρότες

Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής επίσκεψης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αλεξάνδρεια, η συζήτηση με τα στελέχη της ΝΔ στο καφέ COEN περιστράφηκε και γύρω από τα αγροτικά θέματα, ο Ημαθιώτης πρώην υπουργός και σήμερα υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αθήνα, σχολίασε πως από τότε που ασχολείται με την πολιτική συζητιούνται συνεχώς τα ίδια προβλήματα για τους αγρότες.

Κάπου εκεί, μπήκε στην κουβέντα και η αντιδήμαρχος Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα – Τόπη η οποία έθεσε με έμφαση το θέμα του προβλήματος με τους εργάτες γης που υπάρχει και στην Ημαθία.

Πάντως ο  Κίμωνας Παράσχου, ως Διοικητής της Δομής προσφύγων στην Αλεξάνδρεια σχολίασε στην ίδια κουβέντα πως η δομή της Αλεξάνδρειας έφτασε να φιλοξενεί έως 802 ανθρώπους όμως οι περισσότεροι δεν ήθελαν να εργαστούν όταν τους προτάθηκε η εργασία στα χωράφια και ενδιαφερόταν μόνο να βγάλουν βίζα και να φύγουν στη Γερμανία.

Εκλέγεται άνετα βουλευτής και στην Ημαθία

Αρκετές οι χειραψίες στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τις επισκέψεις του σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα και Βέροια, με παλιούς φίλους από την Ημαθία, με κόσμο που παραμένει στο ΠΑΣΟΚ αλλά συνεχίζει να τον εκτιμά ως πολιτικό και ως άνθρωπο καθώς και με ακόμη πιο πολλούς νεοδημοκράτες. Οι σέλφι πήγαν σύννεφο και οι χειραψίες γνωριμίας, μέσω συστάσεων, ξεπέρασαν κάθε ενδεχόμενο.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η υποδοχή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη κυρίως στη Βέροια ήταν ενθουσιώδης και κυρίως εντυπωσιακή.  Όπως μάλιστα σχολίασαν αρκετοί, σοβαρά και καθόλου αστεία, αν ποτέ αποφασίσει ο Χρυσοχοΐδης να ξανά είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία, εκλέγεται άνετα, ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία.

Έγινε κι αυτό: Οι πρώην ΠΑΣΟΚοι τους καλούσαν να ψηφίσουν ΝΔ και οι νεοδημοκράτες τους χειροκροτούσαν

Έναν εύλογο προβληματισμό μας έθεσε φίλος αναγνώστης του zoomerang.gr σε σχέση με την πρόσφατη προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία στη Βέροια. Συμμετείχε και ο ίδιος στην εκδήλωση βλέποντας πρώην ΠΑΣΟΚους όπως ο βουλευτής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο πολιτευτής του κόμματος Γιώργος Γουλτίδης, να απευθύνονται στους νεοδημοκράτες, να τους εξηγούν και να τους αναλύουν  το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και να τους καλούν να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο που δεν τους μάλωσαν για να κάνουν αυτό που πρέπει στην κάλπη της Κυριακής. Και οι νεοδημοκράτες με τη σειρά τους όχι μόνο τους άκουγαν αλλά τους χειροκροτούσαν κιόλας.

Εύλογος μεν ο προβληματισμός του φίλου από τη μια, όμως και εξέλιξη της νέας εποχής είναι η απάντηση από την άλλη. Ή αν θέλετε, πρόκειται για μια κατάσταση με ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ…

Ο «ψηλός» έκλεψε την παράσταση

Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής επίσκεψης του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ημαθίας, με τη συμμετοχή των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γιώργου Γεωργαντά αυτός που συνεχώς «έκλεβε» την παράσταση ήταν ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας παρείχε άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που τέθηκαν τόσο για την Ημαθία όσο και για γενικά θέματα που σχετίζονται με την οικονομία και τη φορολογία. Πάντα είχε την απάντηση και πάντα την τεκμηρίωνε τοποθετούμενος με αναλύσεις και επιχειρήματα.

Κι αυτός είναι ο λόγος που και οι ίδιοι οι πρώην υπουργοί που συμμετείχαν στο προεκλογικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, συχνά απευθύνονταν στον «ψηλό» για να έχουν την απάντηση.

Δεν το λες και λίγο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *