ΗΜΑΘΙΑ posted by

Μεταμεσονύκτιο θρίλερ για την κατανομή των 4 εδρών της Ημαθίας

Μεταμεσονύκτιο θρίλερ για την κατανομή των 4 εδρών της Ημαθίας

Τελικά έγινε αυτό που και στο zoomerang.gr είχαμε επισημάνει.

Ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα σύνολα των ψήφων στους νομούς της, θα είναι ο παράγοντας που θα επηρεάσει την τελική κατανομή των εδρών στην Ημαθία. Κι έτσι αφού το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» πήρε περισσότερες ψήφους στην Ημαθία από αυτές που συγκέντρωσε στην Πέλλα, η έδρα για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κατέληξε στην Ημαθία και επιβεβαιώθηκε το σενάριο «3-1» για την κατανομή των 4 εδρών της Ημαθίας.

Μια κατανομή που επιβεβαίωσε την επανεκλογή του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, όπως όλα έδειχναν προεκλογικά, ο οποίος μαζί με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Τάσο Μπαρτζώκα θα συνεχίσουν να αποτελούν την κυβερνητική τριάδα των βουλευτών της Ημαθίας.

Την τετράδα της κοινοβουλευτικής Ημαθίας συμπληρώνει ο Βασίλης Κοτίδης από την «Ελληνική Λύση» καθώς η εκλογική καθίζησή του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην απώλεια και της έδρας του, στηνΗμαθία.

Ήταν μια κατανομή – θρίλερ που ξεκίνησε με τις έδρες να είναι στο 1-1-1-1 (κάτι που κανένας δεν πίστεψε ότι θα μείνει μέχρι το τέλος), μετά προσαρμόστηκε στο 3-1 και λίγο πριν τη «λήξη» των καταμετρήσεων μετατράπηκε σε 4-0 για τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που το πίστεψαν πολλοί και πήγαν για ύπνο θεωρώντας ότι αυτή θα είναι και η τελική κατανομή των εδρών για την Ημαθία.

Όμως όπως πολύ καλά το λέει ο σοφός ελληνικός λαός, «η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη». Κι έτσι ξημερώνοντάς, το αποτέλεσμα «γύρισε» στο 3-1 κι εκεί έκατσε η «μπίλια» οριστικά. Οπότε η Στέλλα Αραμπατζή, η οποία για αρκετή ώρα ήταν αποδέκτης ευχών και συγχαρητηρίων, λογιζόμενη από πολλούς ως εκλεγμένη, τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής και αντ΄αυτής εκλέχθηκε ο Βασίλης Κοτίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *