ΕΛΛΑΔΑ posted by

Οι πινακίδες γράφουν πλέον “Βόρεια Μακεδονία” και αντιμετωπίζονται ακόμη και ως… ατραξιόν!

Οι πινακίδες γράφουν πλέον “Βόρεια Μακεδονία” και αντιμετωπίζονται ακόμη και ως… ατραξιόν!

Τοποθετήθηκαν από χθες στα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων, στο Γευγελή (απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων) οι πινακίδες με το νέο όνομα της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και εκτός από δημοσιογράφους, “κεντρίζουν” και το ενδιαφέρον πολλών πολιτών που τις αντιμετωπίζουν ακόμη και ως μια ατραξιόν και “αξιοθέατο”, σπεύδοντας να τις φωτογραφήσουν.

Αντίστοιχες πινακίδες τοποθετήθηκαν ή θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες, σε όλες της συνοριακές διόδους της χώρας και στα δύο αεροδρόμιά της (σε Σκόπια και Οχρίδα) με το νέο όνομα της χώρας, “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει το zooomerang.gr είναι από την «αλλαγή» της πινακίδας στη συνοριακή είσοδο στο Γευγελή. Η πινακίδα δεν άλλαξε κι απλώς τοποθετήθηκε ένα πρόσθετο επάνω στην παλιά, για την «ταχύτητα» της υλοποίησης των προβλεπόμενων μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως αναφέρουν πηγές από τα Σκόπια, έχουν παραγγελθεί νέες πινακίδες και μόλις είναι έτοιμες θα αντικαταστήσουν αυτές με την «πρόχειρη» επιπρόσθετη αλλαγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up