ΒΕΡΟΙΑ posted by

Οριστικό: Αποσύρεται ο Μιχάλης Χαλκίδης από υποψήφιος στον Δήμο Βέροιας

Οριστικό: Αποσύρεται ο Μιχάλης Χαλκίδης από υποψήφιος στον Δήμο Βέροιας

Είναι οριστικό: Ο Μιχάλης Χαλκίδης αποσύρει την υποψηφιότητά του, ως Δήμαρχος για τον Δήμο Βέροιας και από το πρωί ενημερώνει τους στενούς συνεργάτες του και τα πρόσωπα που είχαν δεχθεί να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του.

Η είδηση έχει διαρρεύσει από τον στενό πυρήνα του Μελικιώτη πολιτικού ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τη μη στήριξή του από το πολιτικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας στη Βέροια και στην Ημαθία και κυρίως τη μη στήριξή του από τους τρείς βουλευτές του κόμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιήσει στη Βέροια, παρουσία των Απόστολου Βεσυρόπουλου, Τάσου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο Μιχάλης Χαλκίδης είχε ζητήσει με επιτακτικό τρόπο και από τους τρείς, να του βρουν άτομα για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιό του καθώς ο ίδιος φαίνεται ότι αδυνατούσε από μόνος του, να έχει τέτοια δυνατότητα στην νεοδημοκρατική κοινωνία της Βέροιας. Και τότε είχε θέσει ως τελεσίγραφο, να συμβεί αυτό μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Τελικά όμως, ο Μιχάλης Χαλκίδης μάλλον αξιολόγησε νωρίτερα την κατάσταση και σήμερα ανακοίνωσε την οριστική απόφαση, να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βέροιας. Ο ίδιος φέρεται αποφασισμένος να «εξηγήσει» με επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την απόφασή του να αποσυρθεί και όλα όσα συνέβησαν κατά τον ρου των γεγονότων, βάζοντας προφανώς στο κάδρο τους τρεις βουλευτές και όποια άλλα πρόσωπα ενδεχομένως θεωρεί συνυπεύθυνα για τη μη ικανότητα να συγκροτηθεί – έστω και αριθμητικά – το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τυπικά τουλάχιστον, ο Μιχάλης Χαλκίδης ήταν ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας καθώς στην πορεία πολλά πρόσωπα που είχαν την ίδια φιλοδοξία είτε αποσύρθηκαν (όπως ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Κουτσουπιάς) είτε δεν διεκδίκησαν ποτέ την πρόθεσή τους προκειμένου να αφήσουν χώρο για τον Χαλκίδη.

Επί της ουσίας όμως, πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν είτε να είναι υποψήφια με τον νυν Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, είτε να σταθούν ανοικτά στο πλευρό του, γεγονός που εξαρχής αποδυνάμωνε σημαντικά την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαλκίδη. Προσθέτοντας στην ίδια κατεύθυνση ότι υπήρχε κι ένα σημαντικό τμήμα της βεροιώτικης κοινωνίας που από την πρώτη στιγμή «αποδοκίμασε» το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας ένας δημότης άλλου Δήμου (Ο Χαλκίδης είναι δημότης Αλεξάνδρειας) ενώ δεν ήταν λίγοι κι αυτοί που έθεταν ως ζητούμενο την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου προσώπου για να εκπροσωπήσει τη γαλάζια δημοτική παράταξη στο Δήμο Βέροιας αντί του «παλιού» που κατά την ομολογία πολλών, χαρακτήριζε σε σημαντικό βαθμό τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Ημαθίας.

Οι εξελίξεις πάντως τρέχουν και μένει να φανεί εάν η Νέα Δημοκρατία θα ενθαρρύνει άλλον υποψήφιο του χώρου της, για να διεκδικήσει τον Δήμο Βέροιας ή εάν θα αφήσει τους ψηφοφόρους της, να πράξουν «κατά συνείδηση». Εδώ που το έφθασαν όμως, είτε  κάτσει κορώνα, είτε κάτσει γράμματα, μάλλον φαίνεται ότι ο Κώστας Βοργιαζίδης ξαναβγαίνει δήμαρχος Βέροιας από την πρώτη Κυριακή.

1 Comment

  • Κρίμα και θα πήγαινε τόσο καλά όπως στις προηγούμενες εκλογές που ήτανε υποψήφιος στον δήμο Αλεξάνδρειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *