ΒΕΡΟΙΑ posted by

Με σοβαρές καταγγελίες η επιστολή παραίτησης του Μιχάλη Χαλκίδη – διαβάστε!

Με σοβαρές καταγγελίες η επιστολή παραίτησης του Μιχάλη Χαλκίδη – διαβάστε!

Για διαπλοκή στελεχών της Ν.Δ. Ημαθίας κάνει λόγο ο Μιχάλης Χαλκίδης στην επιστολή παραίτησής του από υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας.

Σε επιβεβαίωση της έντονης φημολογίας που είχε αναπτυχθεί από το πρωί της  Δευτέρας 31 Ιουλίου 2023 για παραίτησή του από την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Βέροιας, ο Μιχάλης Χαλκίδης με δήλωσή του στα ΜΜΕ ήλθε να το επιβεβαιώσει υποδεικνύοντας ως «υπαίτιους» για την αποχώρησή τους, θεσμικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας (χωρίς να αναφέρει ονόματα) τα οποία κατηγορεί για διαπλοκή και άλλες σοβαρές κατηγορίες.

Αναλυτικά στη δήλωση του ο Μ. Χαλκίδης αναφέρει:

Δήλωση  παραίτησης

Με την παρούσα θα ήθελα να ενημερώσω ότι η προσπάθεια συγκρότησης  ψηφοδελτίου εν όψει των δημοτικών  εκλογών του Οκτωβρίου 2023, έφτασε, χωρίς δική μας υπαιτιότητα, στο τέλος της.

Οι λόγοι πολλοί.

Κυριότερος η διαπλοκή, η οποία σοβεί στον τόπο μας χρόνια τώρα και αποσιωπάται και στην οποία μετέχουν κατά βάση τα “σημαντικότερα” (από πλευράς θεσμικού ρόλου) στελέχη της παράταξης με έτερο συμβαλλόμενο την φθαρμένη διοίκηση Βοργιαζίδη. Διοίκηση  που ενώ είναι ετοιμόρροπη,  επιβιώνει χάρις στις τονωτικές ενέσεις τοποθέτησης υποψηφίων του χώρου μας στον συνδυασμό της. Έτσι εμφανίζεται το φαινόμενο, απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ανιδιοτελείς,   σε αγαστή συνεργασία με συμπολίτες μας άλλων πολιτικών χώρων, να “ματώνουν” για την ανατροπή του φθαρμένου και οι θεσμικοί παράγοντες του χώρου μας, να φαλκιδεύουν κάθε τέτοια προοπτική, εμφανιζόμενοι μάλιστα σε δημόσιες συναθροίσεις με κροκοδείλια δάκρυα, ως οι δυναμικοί δήθεν υποστηρικτές της ανατροπής. 

Αναλυτικά βεβαίως θα ενημερωθούν οι έχοντες την ευθύνη παρακολούθησης της πορείας και της στάσης των “θεσμικών” και το αναφέρω όχι για λόγους “επιβολής ποινής” και πειθαναγκασμού, αλλά ως στοιχείο αξιολόγησης σε ενδεχόμενη μελλοντική σκέψη αξιοποίησης.

Θέλω να ευχαριστήσω όμως από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους αυτούς του χώρου που χωρίς προϋποθέσεις μπήκαν στη μάχη. Διπλά όμως ευχαριστώ  αυτούς που παρότι δεν ανήκαν στον πολιτικό χώρο μας, συστρατεύτηκαν στην πορεία ανατροπής του φθαρμένου. Θέλω τέλος να δηλώσω ότι θα στηρίξω την όποια προσπάθεια κινείται στην κατεύθυνση αυτή. 

Τέλος θέλω να απευθυνθώ  στους συμπολίτες μας και να δηλώσω με πλήρη συναίσθηση της βαρύτητας των λεγομένων μου, ότι η  απόφασή μας αυτή, δεν ήταν δική μας επιλογή, αλλά επιλογή αυτών που “έκλεισαν την πόρτα” στους πολίτες και την κράτησαν ανοιχτή για ίδιον όφελος.

Μιχάλης Χαλκίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *