ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Θα στηρίξει υποψήφιο η Νέα Δημοκρατία στους Δήμους Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας;

Θα στηρίξει υποψήφιο η Νέα Δημοκρατία στους Δήμους Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας;

Τους νυν δημάρχους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, «με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

Μένει να φανεί εάν στο επόμενο διάστημα, το κυβερνητικό κόμμα θα ανακοινώσει τη στήριξή του, σε υποψήφιους και άλλων Δήμων, ειδικά τέτοιων που πληθυσμιακά δεν «ενδιαφέρουν» και τόσο για μια κομματική στήριξη καθώς η τοπική κοινωνία είναι μικρού μεγέθους και είναι λογικό να υπάρχουν ευρύτερες και υπερκομματικές προσεγγίσεις σε σχέση με τα αυτοδιοικητικά.

Τέτοιου επιπέδου Δήμοι είναι και οι τρείς Δήμοι του νομού Ημαθίας κι αυτό ήδη φαίνεται καθώς:

-Στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας υπάρχουν ήδη από δύο επίσημα ανακοινωμένες υποψηφιότητας που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Στην Αλεξάνδρεια είναι ο νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και η Δώρα Κουρκουτά.  Στη Νάουσα είναι επίσης ο νυν Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας και ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάνης. Λόγω αυτής της κατάστασης, δεν αναμένεται να υπάρχει από τη ΝΔ ανακοίνωση στήριξης κάποιου υποψηφίου, ούτε στην Αλεξάνδρεια ούτε στη Νάουσα.

-Στο Δήμο Βέροιας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου, Κώστα Βοργιαζίδη. Τα τελευταία 24ωρα όμως εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο να στηριχθεί κομματικό στέλεχος ως υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας και το zoomerang.gr είναι ενήμερο για συγκεκριμένα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και πλέον ακούγονται ευρέως και στους κομματικούς κύκλους της Βέροιας.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *