ΒΕΡΟΙΑ posted by

Τα διαφαινόμενα ενδεχόμενα της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Βέροιας

Τα διαφαινόμενα ενδεχόμενα της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Βέροιας

Πολύπλοκη εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση στον χώρο της Νέα Δημοκρατίας σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσει το κυβερνητικό κόμμα για τον Δήμο Βέροιας.

Μέχρι τώρα υπήρξαν τρείς υποψηφιότητες Δημάρχων από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας που και οι τρείς αποσύρθηκαν.

Ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Κουτσουπιάς από νωρίς είχαν ανακοινώσει τις προθέσεις τους να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι όμως αναγκάστηκαν να αποσυρθούν προκειμένου να υπάρχει ενότητα στον χώρο αφού στο μεταξύ είχε εκδηλωθεί η υποψηφιότητα και του Μιχάλη Χαλκίδη.

Ό Μιχάλης Χαλκίδης στη συνέχεια απέσυρε κι αυτός την υποψηφιότητά του καθώς η απαίτησή του να διαμορφωθεί κομματικά η βάση του ψηφοδελτίου του, κυρίως με υποψήφιους που θα του «έδιναν» οι τρείς βουλευτές του κόμματος, δεν βρήκε ανταπόκριση. Ο ίδιος δεν είχε κατορθώσει να συσπειρώσει κόσμο ούτε είχε βρει ανταπόκριση στις προσωπικές επαφές που είχε όταν αναζητούσε υποψήφιους. Όλοι του έκλειναν την πόρτα πέρα από έναν πολύ στενό κύκλο φίλων του, μέσω των οποίων είχε δημιουργήσει έναν αδύναμο πυρήνα. Το τελευταίο χαρτί που έπαιξε ήταν το δίλλημα ή μου βρίσκετε υποψήφιους ή αποχωρώ και τότε ήταν που ουσιαστικά του έδειξαν την πόρτα της εξόδου οι βουλευτές και ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με μια παρόμοια στάση της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ που ουδέποτε ασχολήθηκε με τη στήριξη της υποψηφιότητάς του.

Η αποχώρηση του Μιχάλη Χαλκίδη οφείλεται βέβαια και σε ένα άλλο γεγονός. Πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τον Δήμο Βέροιας εντάχθηκαν ως υποψήφιοι στον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη ενώ και πολλά επίσης «τρανταχτά» ονόματα της γαλάζιας πλευράς δηλώνουν ανοικτά ως υποστηρικτές του.

Υπάρχουν λοιπόν δύο ενδεχόμενα για τη Νέα Δημοκρατία:

-Να στηρίξει στον Δήμο Βέροιας, με ή χωρίς ανακοίνωση, την υποψηφιότητα του Κώστα Βοργιαζίδη, στη λογική ότι συμμετέχουν στον συνδυασμό του πολλά στελέχη της, ενδεχομένως ενισχύοντάς τον και με άλλα που θα προστεθούν στη συνέχεια.

-Να αναζητήσει έναν κομματικό υποψήφιο της τελευταίας στιγμής που θα «μαζέψει» τα όποια «ορφανά» του Χαλκίδη, του Παυλίδη ή ακόμη και του Κουτσουπιά, τα οποία επιμένουν να είναι υποψήφιοι σε κάποιο συνδυασμό, να τον στηρίξει για τη συγκρότηση ενός σοβαρού ψηφοδελτίου και στη συνέχεια μέσω μιας τιτάνιας προσπάθειας που θα έχει την αμέριστη κομματική στήριξη να επιχειρήσει να κερδίσει τον Δήμο Βέροιας

Πάντως, τα τελευταία 24ωρα, πληροφορίες του zoomerang.gr αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να βρεθεί ή να επιστρατευτεί κομματικός υποψήφιος για τον Δήμο Βέροιας. Ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι ονόματα που μπορούν να έχουν πιθανότητες εκλογικής επιτυχίας και είναι η πρώτη φορά που ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ (στη Βέροια και στην Αθήνα) ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές της Βέροιας. Κάτι που δεν έγινε με την περίπτωση του Μιχάλη Χαλκίδη, η οποία πλέον έχει ξεχαστεί, δεν αναφέρεται καθόλου και ούτε καν απασχολεί τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *