ΗΜΑΘΙΑ posted by

Συρμούλα Τζήμα: Στρατηγικές Ανάπτυξης για την Αγροτική Ηγεσία στην Ημαθία μας!

Συρμούλα Τζήμα: Στρατηγικές Ανάπτυξης για την Αγροτική Ηγεσία στην Ημαθία μας!

Η Συρμούλα Τζήμα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και το ψηφοδέλτιο ‘Αλληλεγγύη’ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχα δεσμευτεί δημόσια απέναντί σας ότι η υποψηφιότητά μου είχε ένα και μόνο σκοπό. Τη συνεισφορά μου στην παράταξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, μέσω υποστήριξης συγκεκριμένων προτάσεων και ιδεών που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν  μέρος ενός συγκροτημένου σχεδίου που θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων της Ημαθίας και θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας αποτελεί διαχρονικά την κύρια πηγή εισοδήματος της τοπικής οικονομίας. Ο τοπικός πρωτογενής τομέας παραγωγής συνδέεται με την καλλιέργεια παγκοσμίου φήμης αγροτικών προϊόντων ενώ η ανεπτυγμένη κτηνοτροφία της περιοχής έχει αναδείξει την Ημαθία σε πρωτεύουσα της ζωικής παραγωγής Πανελλαδικά εδώ και δεκαετίες.

Πατώντας πάνω στην τεράστια κληρονομιά που έχει δημιουργηθεί από το μόχθο του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας που δεν το έβαλε κάτω ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης οικονομικής ιστορίας του τόπου (π.χ. εμπάργκο Γιουγκοσλαβίας και Ρωσίας, δημοσιονομική κρίση κτλ) μπορούμε να σχεδιάσουμε μια δέσμη λύσεων που μπορεί να διατηρήσει την Ημαθία στην πρωτοπορία του αγροτικού κλάδου και τους νέους της περιοχής στις πατρικές τους εστίες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλά για την ενίσχυση της τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, όπως αποκατάσταση αγροτικών οδών, κατασκευή και ενίσχυση αρδευτικών έργων, ενίσχυση νέων αγροτών. Με το βλέμμα στο μέλλον, ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς και με εμπιστοσύνη στην «Αλληλεγγύη» και στον Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποιούνται ακόμα περισσότερα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και ο Απόστολος Τζιτζικωστας υλοποιούν ήδη στρατηγικές Αγροτικής Ανάπτυξης της Ημαθίας που περιλαμβάνουν στοχεύουν μεταξύ άλλων, στα εξής:

  1. ➜Ειδικό εμπορικό σήμα ποιότητας συνδεδεμένου με σχετικό πρότυπο ποιότητας για τα αγροτικά προϊόντα της Ημαθίας μας.
  2. ➜ Καθιέρωση κοινού brandname για το Μοσχάρι Βέροιας με την καθιέρωση σχετικού εμπορικού σήματος ποιότητας.
  3. ➜ Σύσταση ειδικού οργανισμού με επικεφαλής εταίρο την Π.Ε. Ημαθίας και τη συμμετοχή όλων των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού και επαγγελματικές οργανώσεις για τη διαχείριση της προβολής των τοπικών αγροτικών προϊόντων μέσω εξειδικευμένων δράσεων εξωστρέφειας (π.χ. επέκταση της δράσης Imathia Quality).
  4. ➜ Ενίσχυση της ευφυούς γεωργίας μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  5. ➜ Διεκδίκηση περισσότερων πόρων για την επέκταση και βελτίωση υποδομών σχετικών με την αγροτική παραγωγή (αρδευτικά δίκτυα, δίκτυα αγροτικών δρόμων) μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της ΠΚΜ
  6. ➜ Δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης για την εκπαίδευση νέων και υφιστάμενων αγροτών της Ημαθίας μας στις έξυπνες τεχνολογίες και σε νέες μεθόδους αγροτικής παραγωγής.
  7. ➜ Σύνταξη φακέλων για την απόκτηση ένδειξης ΠΟΠ για συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας της περιοχής μας (π.χ. Ντομάτα Ριζωμάτων, Πιπεριά Αγ. Γεωργίου κτλ).
  8. ➜ Καθιέρωση ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Ροδακίνου με αντικείμενο τη βελτίωση της παραγωγής του Ροδακίνου και την ενίσχυση της εικόνας του μέσω σύγχρονων μεθόδων μάρκετινγκ.
  9. ➜ Συντονισμένη προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων μέσω σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  10. ➜ Διοργάνωση ταξιδιών προώθησης σε δημοσιογράφους και εμπόρους με σκοπό τη γνωριμία τους με την τοπική αγροτική παραγωγή για την ενίσχυση της φήμης και της εικόνας των γεωργικών προϊόντων της Ημαθίας μας.

Μόνο με σχέδιο μπορούμε να δούμε τον τόπο μας να αλλάζει και δεσμεύομαι ότι ως εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να γίνει αυτή η αλλαγή πράξη.

Συρμούλα Τζήμα-Τόπη,

Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας

Δικηγόρος – Εκπαιδευτικός

#tzitzi2023 #allileggii #empistosini #me_tin_syrmoula

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *