ΒΕΡΟΙΑ posted by

Παραλειπόμενα από την κεντρική προεκλογική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Παραλειπόμενα από την κεντρική προεκλογική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Το ρεπορτάζ από την κεντρική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Η συγκίνηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την κόρη του Θωμαή

Πέρα από τη δικαιολογημένη συναισθηματική φόρτιση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που έκανε, για την προεκλογική συγκέντρωση  που διοργάνωσε στη Βέροια ενόψει των εκλογών της Κυριακής, στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε και μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τον υποψήφιο βουλευτής της ΝΔ Ημαθίας.

Ήταν όταν ανέβηκε στο βήμα, η μεγάλη κόρη του Θωμαή, για να «δώσει» την εκκίνηση της εκδήλωσης. Με ξεχωριστή άνεση αναφέρθηκε στις παρουσίες των «επωνύμων» που τίμησαν τη συγκέντρωση του πατέρα της και ευχαρίστησε εκ μέρους του και εκ μέρους όλων των συνεργατών του, τον απλό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που παρευρέθηκε και γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του κινηματογράφου «Σταρ» για να ακούσει τον πατέρα της και τους δύο εκλεκτούς καλεσμένους του. Τον Νίκο  Παναγιωτόπουλο  πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιο βουλευτή Καβάλας και τον Δημήτρη Καιρίδη υποψήφιο βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και εγνωσμένης αξίας καθηγητή  διεθνών σχέσεων.

Ο ίδιος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης αμέσως μετά και ανεβαίνοντας στο βήμα για το ξεκίνημα της ομιλίας του, φανερά συγκινημένος αγκάλιασε την κόρη του, κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα του κόσμου. Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή διαφορετική από τα πολλά και ενδιαφέροντα πολιτικά θέματα που αναφέρθηκαν στην εκδήλωση.

Καταχειροκροτήθηκαν οι δύο ισχυροί φίλοι του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Τόσο ο Νίκος  Παναγιωτόπουλος, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο Δημήτρης Καιρίδης καθηγητή  διεθνών σχέσεων, αμφότεροι πρόσφατα εκλεγμένοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία και εκ νέου υποψήφιοι, καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους στην πρόσφατη προεκλογική εκδήλωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βέροια.

Με μεστό πολιτικό λόγο, άγγιξαν τον κόσμο και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους πολίτες της Ημαθίας δικαιώνοντας τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη για την επιλογή να τους προσκαλέσει στην εκδήλωση και να μοιραστεί μαζί τους τη μεγάλη και ασταμάτητη προσπάθεια που κάνει για ένα ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης το έχει δείξει και παλιότερα ότι διαθέτει ισχυρούς πολιτικούς και προσωπικούς φίλους σε κεντρικό επίπεδο. Αυτό είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό προσόν κι αυτός είναι ένας από τους λόγους, πέρα από τη δική του προσωπική παρουσία, που μπορεί ως πολιτικός να έχει «πρόσωπο» για τα δύσκολα. Κι αυτό σίγουρα θα ξαναφανεί στη νέα κυβερνητική περίοδο όπου αναμένεται να επανεκλεγεί αφού η τρίτη έδρα της Νδ στην Ημαθία είναι σίγουρη, με το παραπάνω.

 Τζήμα και Αλδάκου μαζί

Μαζί παρακολούθησαν την πρόσφατη προεκλογική εκδήλωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στη Βέροια, δύο γνωστές κυρίες της νεοδημοκρατικής Ημαθίας, η δικηγόρος και αντιδήμαρχος Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα- Τόπη και η οδοντίατρος Μαρία Αλδάκου – Μπρανιώτη. Η πρώτη θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ η δεύτερη ήταν υποψήφια στον ίδιο συνδυασμό στις προηγούμενε εκλογές και δεν είναι γνωστό εάν ενόψει των νέων εκλογών του Οκτωβρίου, θα επιλέξει να είναι και πάλι αγωνιστεί ως υποψήφια ίσως σε κάποιο άλλο μετερίζι.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η Συρμούλα Τζήμα – Τόπη όσο και η Μαρία Αλδάκου – Μπρανιώτη ήταν μεταξύ των πρώτων επιλογών της Νέας Δημοκρατίας για να είναι υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών στην Ημαθία όμως και οι δύο αρνήθηκαν. Τελικά και οι δύο, έχουν πολλά να τις ενώνουν…

 Ο προεκλογικός αγώνας και το μήνυμα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Αν μη τι άλλο, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης έδειξε, και με το παραπάνω, στη διάρκεια της νέας (τρέχουσας) προεκλογικής περιόδου ότι αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του για να πετύχει η Νέα Δημοκρατία το βέλτιστο εκλογικό αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται σίγουρη η επανεκλογή του, από την κάλπη των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο ίδιος δεν άφησε σπιθαμή της Ημαθίας που να μην την επισκεφθεί προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και δεν ήταν μόνο οι προεκλογικές επισκέψεις που έκανε αλλά διοργάνωσε και μια ιδιαίτερα μαζική προεκλογική εκδήλωση στη Βέροια για να φέρει τον κόσμο ακόμη πιο κοντά στο κάλεσμα για μια νέα και πιο ισχυρή «γαλάζια» νίκη.

Και ήταν στην εκδήλωση αυτή που ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τις εκλογές της Κυριακής πρέπει να πείσουμε όλους τους συντοπίτες μας, πόρτα πόρτα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό, να τους ενημερώσουμε με αμεσότητα και επάρκεια, να απαντήσουμε στους προβληματισμούς τους με υπομονή και γνήσιο ενδιαφέρον… διότι οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης, που δεν αφορούν απλά το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια  αλλά αφορούν στο μέλλον της επόμενης γενιάς Ελλήνων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *